Taiwans udenrigsminister Joseph Wu: Taiwans optagelse i FN vil være til gavn for freden

-Tiden er inde for FN at bevise sin vilje til fred i verden ved at tillade Taiwans optagelse i det globale fællesskab.
Det siger Taiwans udenrigsminister Joseph Wu forud for FNs 78. generalforsamling i september.
-Sammen er vi stærkere Det er på tide at holde fast ved dette fundamentale princip og optage Taiwan i FN. Som det helt evident fremgår af Ruslands invasion af Ukraine, har krig i en globaliseret verden globale konsekvenser. Det er derfor tvingende nødvendigt at forhindre tilsvarende trusler mod den globale sikkerhed fra at opstå også andre steder.
-Den Kinesiske Folkerepublik, der aldrig har regeret over Taiwan, har afvist at renoncere på anvendelse af militær magt mod sin nabo i bestræbelserne på at annektere landet. Kina er i stedet blevet stadigt mere aggressiv og spiller med musklerne for at skræmme Taiwan ved at sende krigsfly og krigsskibe ind i områder lige omkring Taiwan, samt ved at anvende misinformationskampagner og økonomiske trusler.
-Sikring af fred i Taiwanstrædet er i alles interesse; halvdelen af verdens kommercielle containertrafik passerer gennem Taiwanstrædet hver dag, og Taiwan er verdens største producent af halvledere.
-Det internationale samfund har gentagne gange understreget betydningen af fred i Taiwanstrædet, og den bedste måde at nå dette på er gennem inklusion, dialog og først og fremmest enhed.
-Taiwan er både villig og i stand til at spille sin rolle i FN for at tackle de presserende udfordringer gennem global dialog men holdes uden for FN takket være Kinas fordrejninger af FN Resolution 2758. Den bekræfter på ingen måde, at Taiwan er en del af Kina, og den giver heller ikke Kina ret til at repræsentere det taiwanske folk i FN. Resolutionen handler kun om Kinas egen repræsentation i FN.
-Vi opfordrer FN til at træde i karakter ved at optage Taiwan som bevis på FNs urokkelige kamp for global fred på en kritisk periode i historien, sagde Wu.

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv en kommentar