EU: Fred i Taiwanstrædet er vigtig for Europa

Taiwan ligger ved en af verdens mest afgørende skibsruter og spiller en stor rolle for produktionen af halvledere. 

-Derfor er det af største vigtighed for Europe, at freden i Taiwanstrædet opretholdes, siger EU’s chef for udenrigspolitik, Josep Borrell.

Hans udtalelser faldt ved Europa Parlamentets plenarsamling, hvor medlemmerne diskuterede betydningen af en sammenhængende Kina-strategi i lyset af landet voksende globale indflydelse.

-EUs strategi over for Kina hviler på fire elementer: Værdier, økonomisk sikkerhed, Taiwan, og Ukraine. Når det gælder Taiwan, er Taiwanstrædet det strategisk vigtigste stræde i verden, særligt for vores handel, sagde Borrell.

-Det er ikke kun af moralske grunde, at handlinger vendt mod Taiwan bør fordømmes. Det er også, fordi de i økonomiske termer vil være yderst alvorlige for os, da Taiwan stiller en strategisk rolle i produktionen af verdens mest avancerede halvledere.

-Hvis EU ønsker at være en geopolitisk magt, må vi være til stede i alle dele af verden for at fastholde vore positioner og fremme ro og forebygge provokationer.

-Taiwan er helt klart en del af vores geostrategiske parameter til sikring af fred. Og Kinas rolle efter Ruslands invasion af Ukraine er en nøgle til at afgøre, om relationerne mellem EU og Kina kan udvikle sig normalt.

-Vore relationer med Kina kan ikke udvikle sig, hvis Kina undlader at øve sin indflydelse på Rusland for at få landet til at trække sine tropper tilbage fra Ukraine og afslutte krigen, sagde Borrell.

Også Formanden for EU Kommissionen Ursula von der Leyen siger, at når Kina bliver til en global politisk og økonomisk spiller, er det det endnu mere afgørende for Europa at styre sine relationer til Kina ud fra egne interesser.

-EU’s ”et-Kina”- politik står ved magt. Vi har vedvarende opfordret til fred og stabilitet i Taiwanstrædet og står fast mod enhver ensidig ændring af status quo, især gennem anvendelse af militær magt, siger von der Leyen.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Skriv en kommentar