Tsai hædret for fremme af USA-Taiwan relationer

Taiwans præsident Tsai ing-wen modtog i marts måned æresbevisningen Global Leadership Award fra det amerikanske Hudson Institute i New York.

-Under ledelse af Tsai, har USA og Taiwan udvidet og uddybet deres relationer inden for både sikkerhed og økonomi, sagde præsidenten for Hudson Institute, John Walters i en udtalelse efter overrækkelsen af medaljen.

Det skete ved en lukket event, hvor præsident Tsai selv deltog og holdt takketale.

I begrundelsen af æresbevisningen indgik også anerkendelse af Tsai’s regerings anstrengelser for at modstå tyranni og fastholde en fri og åben stillehavsregion.

-Taiwans folk vil fortsat opbygge styrke for at fremme fred og undgå krig. Vi klandrer Beijing for at øge spændingerne i Taiwanstrædet, og et ustabilt Taiwanstræde vil udgøre store både økonomiske og sejhedsmæssige risici for hele verden, sagde Tsai. Vi kan kun opfordre andre demokratiske lande til at bakke op om Taiwans anmodning om deltagelse i FN og dets organisationer, og Taiwan vil fortsat uddybe sit samarbejde med USA og ligesindede lande for sikkerhed og økonomisk partnerskab.

Ved modtagelsen af Global Leadership Award føjedes Tsai Ing-wen’s navn til den prominente liste af tidligere modtagere, heriblandt Henry Kissinger, USA’s tidligere FN-ambassadør Nikki Haley og mediemogulen Rupert Murdoch.

Præsident Tsai Ing-wen tilbragte to dage i New York på sin rejse til Guatemala og Belize, og i New York mødtes hun med taiwanere bosat i byen samt FN-ambassadørerne fra Taiwans diplomatiske allierede.

På tilbagerejsen til Taiwan mødtes Tsai også med US House Speaker Kevin McCarthy i Los Angeles.

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv en kommentar