Taiwans præsident: Tak til USA for2,5 mio. doser covid-19-vacciner

Et fragtfly fra China Airlines bragte for nylig 2,5 millioner doser Moderna-vaccinedoser fra USA til Taiwan som en gave fra USA. 

-USA er virkelig Taiwans sande ven, der støtter op om vores folk. De mange doser er resultatet af mange mennesker indsats, både i USA og i Taiwan, sagde præsident Tsai Ing-wen på sin Facebook profil.

      -Vi kan kun takke Joe Biden’s regering for dens stærke støtte til det taiwanske folk. Nu kan jeg kun opfordre vort lands oppositionspartier til at arbejde tæt sammen med regeringen for at opfordre folk til at lade sig vaccinere, og til at vende ryggen til allehånde rygter, der stadig omgærder Covid-19 vaccinerne. Det altoverskyggende mål for nu er at få alle vaccinerede mod sygdommen.

Opfordringen blev straks støttet af det store oppositionsparti KMT.

-Den amerikanske vaccine-donation er et bevis på det stærke venskab mellem Taiwan og USA, og vi kan kun sig stor tak for den amerikanske regerings hjælp, sagde Johnny Chiang, KMT’s formand.

-Desværre må vi også sige, at hjælpen til Taiwan fra både USA og Japan gør centralregeringens mangelfulde forberedelser endnu mere beklagelige. Nu må regeringen nøje overvåge fordelingen af denne vaccine og bidrage til, at vores egen medicinalindustri kommer gennem deres Fase 3-prøver. Taiwan kan ikke bare gøre sig afhængig af donationer fra andre lande, sagde Chiang.

Taiwan har indgået kontrakter om yderigere næsten 20 millioner vaccinedoser fra udlandet, deriblandt 5,05 doser Moderne, 10 millioner doser AstraZeneca og 4,76 millioner doser af andre vacciner gennem COVAX-programmet.

Regeringen har derudover bestilt andre 10 millioner doser fra to taiwanske medicinalfirmaer.

Til data har Taiwan imidlertid kun modtaget 2,29 millioner doser, mens eksperter siger, at landet har behov for omkring 30 millioner doser for at opnå, at befolkningen opnår flokimmunitet.

Det kan opnås, når mindst 60 procent af befolkningen er vaccineret, og landet dermed kan genåbnes over for omverdenen.

Dags dato er kun seks procent af Taiwans befolkning på 23 millioner blevet vaccineret mindst én gang med en Covid-19 vaccine.

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv en kommentar