Demokratier må stå sammen mod desinformation

Taiwan forpligter sig til at samarbejde tæt med ligesindede parter for at imødegå misinformation samt forsvare de fælles værdier frihed og demokrati.

Det sagde Taiwans udenrigsminister Joseph Wu på en videokonference ved Stratcom Summit i Prag den 9. juni.

-Ideologisk rivalisering og strategisk konkurrence  mellem verdens demokratier og autoritære regimer er tiltagende. De sidstnævnte magter foretager i dag bevidsthedsmæssig krigsførelse i deres forsøg på at underminere frie og åbne samfund over hele verden, sagde Wu.

-Taiwan vil imidlertid fortsætte med at styrke sine demokratiske institutioner, digital teknologi, transparent information og god regeringsførelse for at stemme op mod disse trusler. Det er helt afgørende vigtigt for alle gode kræfter at dele erfaringer og styrke den globale respons på denne svøbe.

-Samarbejde og solidaritet er helt afgørende for at opbygge økonomisk, samfundsmæssig og politisk modstandskraft for at afvise autoritær aggression.

-Taiwans stilling som frontløber-bastion for frihed og demokrati gør vores land til et pålideligt og troværdigt medlem af det internationale samfund.

Udenrigsminister Wu benyttede samtidig lejligheden til at omtale den positive udvikling i relationerne mellem Taiwan og EU og lagde vægt på landets anstrengelser for at uddybe relationerne med lande i Central– og Østeuropa samt med de Baltiske lande.

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv en kommentar