Taiwan hylder Estland for landets mod trods Kinas trusler

I en tid, hvor Taiwan arbejder tæt sammen med sine partnere for at sikre sit forsvar, er landet heldig i at have venner overalt i verden, der tør  give udtryk for deres støtte.

Det sagde Taiwans udenrigsminister Joseph Wu, der forleden talte  ved et seminar i Tallinn, International Center for Defense and Security.

      Estland havde indbudt udenrigsministeren til at deltage til trods for skarpe kinesiske protester i forbindelse med den forestående oprettelse af et Taiwan Representative Office i Tallinn.

-Det er en stor glæde at foretage min allerførste rejse til Estland, og det er især mindeværdigt, at jeg kan gøre som udenrigsminister, sagde Wu.

-Intet kommer let. Mange rige og stærke europæiske regeringer har ikke udvist det samme mod: Jeg hylder Estland for dette!

-Trods vores store geografiske afstand står vi begge over  for autoritære naboer, Rusland og Kina, og vi har begge taget store skridt frem i demokratisering  siden 90’erne.

-Den stigende kinesiske trussel er en stor risiko for det globale samfund, da mere end halvdelen af den globale maritime transport går gennem Taiwanstrædet, og mere end 60 procent af alle verdens halvledere produceres i Taiwan. En konflikt i Taiwanstrædet vil derfor have store konsekvenser ikke bare for regionen, men for hele den globale økonomi.

-Taiwan har heldigvis venner over hele verden, også i Estland. Højtstående estiske politikere deltog i et vigtigt forum i Taipei i september, og den estiske sundhedsminister har været fortaler for Taiwan i årets WHA.

-Vi er taknemmelige over for denne støtte. Et land som Estland får os til at føle, at vi ikke er alene i verden,  sagde Wu.

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv en kommentar