Dækningen af Taiwans valg i danske medier

Taiwans præsidentvalg har været massivt dækket i de danske medier.

Berlingskes korrespondent Lene Winther citerer professor Steffan Ingemar Lindberg, som er direktør for V-Dem instituttet på Göteborgs universitet for, at Taiwan er et af de lande i verden, der er allermest udsat for misinformation. I forbindelse med valget etablerede Facebook et valgcenter til at imødegå strømmen af falske nyheder, skriver Winther i Berlingske d. 11.1.

Under overskriften ”Kina angriber et frit demokrati med fake news” skriver Jonas Parello Plesner, direktør, Alliance of Democracies Foundation i en kronik i Berlingske d. 11.1. om Taiwans indsatser imod falske nyheder, bl.a. er digitale kompetencer kommet på skoleskemaet i Taiwan for at imødegå stigningen af udefrakommende propaganda.

Korrespondent Jan Lund påpeger i JP, at urolighederne i Hongkong var årsag til at opbakningen til Tsai Ing-wen blev så stor som den blev (57 procent af stemmerne).

Flemming Ytzen skriver i Politiken 13.1. at ”præsidentvalget i Taiwan… blev afgjort af sociale medier og udviklingen i Hongkong,” og at ”status quo omkring Taiwan er for nuværende at foretrække frem for et hvilket som helst alternativ.”

Politikens leder 14.1. ”Kina er et diktatur. Taiwan er demokrati. Skulle vi ikke støtte mere op om det sidstnævnte?” opfordrer til større opbakning af Taiwan. Samme toner kommer fra en leder i Information 13.1. ” Weekendens valgresultatet er endnu et vidnesbyrd om, at det er muligt for Taiwan at afvise et kinesisk tvangspartnerskab. Det er en sejr for Taiwans demokrati, et nederlag for Kinas Kommunistpartis alternativ og en kendsgerning, der fortjener international anerkendelse,” lyder det i lederen.

 

 

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: