Taiwan modtog ikke invitation til generalforsamling

FN-organisationen WHO holder generalforsamling i dagene 22-31. maj. Deadline er nu overskredet for at Taiwan kan modtage invitation til at deltage.

-At udelukke Taiwan fra at deltage i World Health Assembly er ikke kun unfair over for det taiwanske folk. Det vil også have en negativ indvirkning på den globale kamp mod sygdomme, siger en talsmand for præsidentens kontor i Taipei.

Formanden for The American Institute in Taiwan, James Moriarty sagde tidligere samme dag, at USA de seneste otte år fast har støttet Taiwans deltagelse som observatør i WHA, og at han ser frem til, at det også finder sted i 2017.

Præsidentens talsmand betonede i sin tak til Moriarty, at sundhed ikke kender til grænser og at det vil efterlade en sprække i kampen mod sygdom, hvis Taiwan ekskluderes fra WHA.

Taiwans Udenrigsministerium har på sin side gjort det klart, at Taiwan i år har stødt  på flere forhindringer end tidligere i sine bestræbelser for observatørstatus ved WHA.

Fra den anden side af Taiwan-strædet lyder det, at Kina vil håndtere spørgsmålet om Taiwans deltagelse i WHA i lyset af ”Et-Kina”-princippet.

Taiwans relationer med Kina er blevet forværret, siden den nuværende præsident, DPP’s Tsai Ing-wen overtog posten i maj 2016.

Siden da har Beijing nedfrosset alle officielle samtaler mellem de to parter, fordi Tsais regering nægter at anerkende ”1992-konsensus”, der i bund og grund betyder, at Kina og Taiwan er dele af ”Et Kina”.

I 2016 modtog Taiwan en sen invitation til WHA, der indeholdt en uventet reference til FNs Resolution Nr. 2758 fra 25. oktober 1971, der anerkender Kina som ”den eneste legitime repræsentant for Kina i FN”, og som dermed udstødte Republikken Kina.

 

Reklamer
Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: