Taiwan forsikrer igen om sin goodwill over for Kina

Taiwan ønsker at fremme venskabelige relationer til Kina på det højeste niveau af goodwill, sagde præsident Tsai Ing-wen på et nytårsmøde for forretningsfolk i Taiwan.

-Der er god plads til gensidigt fordelagtigt samarbejde mellem de to sider af Taiwan-strædet, der deler fælles interesser inden for økonomi, handel og regional udvikling, sagde Tsai

-Hvis blot vi på begge sider formår at lægge unødvendige fordomme over for hinanden til side, er vi fuldt i stand til at åbne forhandlinger om en række forhold vedrørende regional økonomisk udvikling.

Relationerne mellem Taiwan og Kina har imidlertid ligget på is, siden Tsai og hendes parti, DPP, kom til magten i maj 2016.

Således har Beijing fastfrosset alle officielle samtaler mellem de to sider, fordi Tsais regering ikke har anerkendt ”enigheden fra 1992”, der primært betyder, at Kina og Taiwan udgør et samlet Kina—noget, de fleste taiwanere er uenige i.

Når det gælder udsigterne for Taiwans økonomiske fremtid, noterede Tsai sig, at indikatoren for udviklingen i den indenlandske økonomi har blinket grønt nu i seks måneder i træk. Det er også et tegn på, at økonomien var ved at komme ud af tunnelen frem mod lysere tider forude.

Ved samme lejlighed sagde Tsai, at hendes regering er fuldt forberedt på at løse alle problemer vedrørende Taiwans utilstrækkelige forsyning af vand og elektricitet.

Regeringen vil etablere en stabil vandforsyning, og hvad angår forsyningen af elektricitet, er Økonomiministeriet ved at udarbejde en plan for, at 20 procent af energien skal produceres bæredygtigt, 50 procent skal komme fra naturgas og kun 30 procent ved kul i 2025.

 

Reklamer
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: