Representative Lily Hsu i Radio24syv

Med Christina Boutrup som vært i studiet fortalte Lily Hsu om forholdet til Kina og Taiwans relationer til Danmark.

De bedre relationer med Fastlandskina i de senere år har ledt til en række af aftaler, forklarede Lily Hsu indledningsvis. Lily Hsu fortalte også at Taiwan i JyllandsPosten er beskrevet som et af de mest åbne samfund i Asien, og at folk i Taiwan sætter stor pris på deres demokrati.

Samarbejdet med Kina er generelt pragmatisk og samtidig er Taiwan blevet en vigtig adgang til det store kinesiske marked for udenlandske virksomheder.

Ligeledes kom Lily Hsu ind på Taiwans forhold til Danmark. Selvom Taiwan ikke har formelle diplomatiske forbindelser til Danmark, så har Taiwan og Danmark stadig omfattende relationer til hinanden. Taiwans formål i Danmark er som hos andre ambassader at promovere økonomiske, tekniske, kulturelle og uddannelses-mæssigt samarbejde med Danmark.

Lily Hsu beskrev desuden i programmet, at taiwanesere har gode indtryk af Danmark, og der er større og større interesse i Taiwan for Danmarks ledende rolle inden for grøn teknologi, velfærd og sundhed. Flere og flere delegationer kommer her til landet for at lære om de danske modeller, og det er et godt tegn for fremtiden, sagde Lily Hsu. Hun er overbevist om, at der er mange muligheder for samarbejde imellem Taiwan og Danmark i fremtiden.

Udsendelsen blev sendt på Radio24Syv den 17. august, men du skal ikke fortvivle, hvis du ikke fik hørt den: Du kan høre den via internettet på addressen fra minuttallet 20:30:

http://arkiv.radio24syv.dk/photo/10147174

 

Explore posts in the same categories: Taiwan Nyt (nyhedsbrev)

Skriv en kommentar